privatlivspolitikLåneguideLåntyperKontakt osAmortisationstabel

Alle indlæg

Lån 5000 kroner Lån 10000 kroner Lån 15000 kroner Forbrugslån Lån under 25 år ÅOP Lån uden sikkerhed RKI Annuitetslån Lån penge som 18-årig Billige lån Lån penge nu Bil lån Lån penge online Quick lån Privat lån Bolig lån Blancolån Lån penge med NemID Hurtig lån til unge Hurtig lån uden renter Vivus lån

Boliglån

Boliglån optages oftest med sikkerhedsstiftelse for dit billige lån. Denne form for lån er det mest anvendte og et meget almindeligt lån blandt danskere i dag. Det er meget sjældent at folk køber et hus kontant uden at stifte gæld. Boliglån har ofte en lang afdragsperiode på omkring 20 til 30 år normalt, men kan også strække sig helt op til 50 år. Du kan ansøge om et boliglån hos din bank, realkreditinstitut eller hos udvalgte boliglån udbydere på nettet.

Der findes forskellige former for boliglån. Der findes pantebreve som ofte er gældende for boliglån på 70-100 % af ejendomsværdien. Der findes også realkreditlån, som optages gennem realkreditinstitutter. De bliver finansieret igennem obligationer og der findes både fastforrentede obligationslån og variable forrentede obligationslån. Her kan en realkreditkonsulent være vigtig at have med i processen når man skal låne penge den vej igennem for at man får det absolut bedste lån der kan betale sig i det lange løb. Der findes også lån med fast rente hvor du fra start til slut i låneperioden ved hvor meget du skal afdrage med hver måned. Dette lån kaldes for et fastforrentet obligationslån Boliglån er ofte de billigste lån på markedet, da banken altid har sikkerhed i deres udlån i huset.

Lån med sikkerhed i boligen

At låne penge med sikkerhed betyder at banken eller realkreditinstituttet altid har sikkerhed ved manglende betaling og dit hus kan derfor komme på tvangsaktion, hvis du ikke kan betale gælden tilbage. Som tidligere nævnt findes der i dag et par forskellige muligheder for at få finansieret købet af boligen, sommerhuset eller din nye tilbygning til huset.

Boliglån er ofte en dyrerer løsning end realkreditlånet og det kan derfor virkelig godt betale sig, at sætte sig grundigt ind i hvilke løsninger der findes hos de forskellige banker og der er ingen anden udvej en at kontakte de forskellige banker for, at høre om det tilbud. Du kan også ansøge om flere realkreditlån flere steder hvorefter du bliver kredit vurderet. Herefter vil du modtage forskellige tilbud som du enten kan vælge at godtage og optage eller afslå og finde et nyt.

Selvom det også i dag kan lade sig gøre at låne store penge beløb med et kviklån uden sikkerhed anbefaler vi dig at lade hver med dette da dette kan være en særdeles dyr løsning. Du kan dog godt prøve at ansøge om et kviklån for at se hvor billigt det kan lade sig gøre at få et lån godkendt til. Nogle gange kan det være ret billigt, men ofte er det ikke.

Det er også muligt at låne penge med fortsat sikkerhed i sin friværdi i boligen. Med et realkreditlån kan du låne op til 80% af boligen værdi. Stiger boligpriserne kan du ydermere få råd til mere ved at optage større lån i boligen. Du kan f.eks. låne penge til bil, regninger og meget mere i boligen, ganske nemt og overkommeligt ved at stille denne sikkerhed.

Boliglån

Lån uden sikkerhed

At låne penge uden sikkerhed anbefales kun ved mindre kontantlån og disse lånemuligheder kaldes i daglig tale kviklån eller hurtig lån. Disse lån kan findes på vores forside hvor det er muligt at sammenligne de forskellige detaljer omkring lånene så du kan få det billigste der passer bedst til dig og dine akutte behov for at låne penge hurtigt og nemt i dag.

Realkreditlån

I korte træk beskæftiger laankontanter.dk sig ikke med information om realkreditlån. Vi vil dog gerne give en kort forklaring Et realkreditlån er først og fremmest et lån på obligationer, i modsætning til et lån i banken. En vigtig faktor for et realkreditlån er de finansielle kræfter, markedets efterspørgsel og nutidens økonomi der giver en væsentlig betydning for hvad det koster for dig at låne penge.

Så et realkreditlån er i bund og grund en type lån man optager når man køber en bolig. Dog kan lånet også optages ved forskellige byggeprojekter. Et realkreditlån er samtidig en modsætning til almindelige kontantlån ved at man i stedet for at låne penge kontant låner penge i obligationer i stedet. En obligation er et gældsbevis hvor det aftales hvornår gælden skal være afbetalt. Realkreditinstituttet sælger herefter dine obligationer videre til det finansielle marked.

Hvad er et realkreditlån?

Fordelen ved et realkreditlån er at du for et aftalt og struktureret afbetalingsgrundlag. Ofte er det, det billigste lån at optage, da du stiller sikkerhed for lånet. Man kan sige at med et realkreditlån at selskabet sælger din gæld til andre. Ved et realkreditlån er udbuddet og efterspørgselen på det finansielle marked afgørende for hvor meget du kommer til at betale for dit lån til din nye bolig. Det kan være svært at finde overskud til at sætte sig ind i alle de tilbud som der findes på markedet i dag og det kan derfor betale sig at kontakte en realkredit konsulent som arbejder for din sag og ikke for selve banken. Han kan med andre ord finde et godt tilbud til dig.

realkreditlån

Hvor meget kan man finansiere med et realkreditlån?

I dag kan det lade sig gøre, at finansiere sit køb af almindelige bolig, som villaer, rækkehuse og lejligheder med op til 80% ved at realkreditlån, hvor resten enten på dækkes af ens egen kontantbetaling eller via et almindeligt boliglån i banken som dog typisk kan være en dyr fornøjelse. Ved køb af sommerhuse er loftet 60%, mens det ved byggegrunde er 40% der kan dækkes af realkreditlånet.

Hvis der opstår friværdi i boligen kan man optage flere penge eller konvertere sit realkreditlån, hvis man f.eks. skal have finansiering til nyt tag eller andet på boligen. Der kan dog stadigvæk kun dækkes op til 80% af boligens værdi.

Typer af realkreditlån

Der findes i dag mange forskellige typer af realkreditlån og det kan være ret uoverskueligt at finde rundt i de forskellige løsninger der findes og vi anbefaler derfor også at man tager kontakt til en konsulent som kan rådgive om det videre forløb i optagelsen af det bedste lån til boligfinansiering. Man kan dog overordnet set dele realkreditlånene i to typer:

Et obligationslån med fast rente (fastforrentet lån) er et lån hvor renten er fast og altså ikke ændre sig. Her får man et lån med sikkerhed og tryghed ved at man ved hvor meget man skal betale hver måned og altså ikke kommer i klemme ved større svingninger i forhandlingerne af renter.

Obligationslån med variabel rente er altså et lån der forhandles løbende f.eks. hver måned eller hvert halve år. Her kan der være mulighed for at få en yderst billig rente, men modsat kan det også ske at renten blive høj og man derfor kommer til at betale mere end ved den fastforrentede løsning. Denne løsning bør man vælge, hvis man tør satse på, at det er en god idé og der er mulighed for at spare penge i det lange løb. Samtidig bør man naturligvis have råd til at tage sådan en chance da det kan vise sig at være en skidt løsning.

Hvordan optager jeg et realkreditlån?

Når du skal optage et realkreditlån skal du først og fremmest godkendes til lånet hos kreditforeningen. Som oftest skal du ikke selv henvende dig til selskabet da dette er en del af processen mellem ejendomsmægler, bank og realkreditinstitut. Du har altid frit valg mellem de forskellige realkreditinstitutter selvom ejendomsforeningerne og bankerne har deres egne tilknytninger. Det kan ofte betale sig at sammenligne forskellige priser for at finde den billigste løsning. Som med andre lån skal du først kredit vurderes, hvilket sker ved at du indsender en del papirer om dine økonomiske forhold. Det kan være årsopgørelser og lønsedler som der kræves for at denne vurdering kan laves. Godkendes du vil du modtage et tilbud som du så kan vælge at godkende eller afslå.

Banklån

Banklån får du gennem din bank og er det mest almindelige lånat optage. Et banklån starter som regel med at du har et møde eller samtale med din bankrådgiver i din egen bank. Du aftaler derefter yderligere omkring afbetaling og sikkerhedsstiftelse alt efter hvor stort din lånebehov er. Er du over 18 år og har brug for at låne penge så er et lån i banken fornuftigt. Du kan sagtens låne penge selvom du nødvendigvis ikke har nogle fast indkomst. Det påvirker selvfølgelig dit samlede låne beløb, men ofte kan du få godkendelse til det du har lyst til. Nogle gange kan det dog være et problem at låne penge hurtigt uden renter i banken da de kan spørge og stille krav til din økonomi og hvad du skal bruge pengene til. Andre låneudbydere stiller ikke same krav og blander sig meget sjældent i hvad du skal bruge et lån til. Ulemperne ved et banklån kan være at de ikke vil låne dig penge hvis du er registreret som "dårlig betaler" i RKI - Ribers Kredit Information.

Se lån fra Bank Norwegian

Tag et lån gennem din bank og opnå fordele

Som almindelig borger med middel økonomi kan du ofte over hele landet og næsten alle banker låne beløb af op til 30.000 - 35.000 kroner uden at skulle stille sikkerhed for lånet. Skal du låne større beløb er det dog nødvendigt for banken at have sikkerhed for deres udlån. Det vil sige at du stiller sikkerhed i noget du ejer. Det er ofte sikkerhedsstiftelse i hus, bil eller båd. Det vil sige at banken f.eks. ejer 40 % af din bil. Hvis du ikke kan betale tilbage har banken sikkerhed i bilen, og den vil derefter tvangssælges, så banken kan få sine penge igen, og du forhåbentlig kan blive gældfri. En god ting ved at optage et lån gennem en online bank er at du ikke skal ned til banken og have fysisk kontakt med en bankrådgiver. Her kan du nemt og enkelt ansøge om et lån uden at skulle ned og låne fysisk. Der er mange mennesker som syntes det kan være ubehageligt eller tiggende at spørger om lån eller overtræk. Derudover er det hurtigere og nemmere at låne penge online. Vi ønsker dig god fornøjelse med dit banklån online.

Banklån