privatlivspolitikLåneguideLåntyperKontakt osAmortisationstabel

Alle indlæg

Lån 5000 kroner Lån 10000 kroner Lån 15000 kroner Forbrugslån Lån under 25 år ÅOP Lån uden sikkerhed RKI Annuitetslån Lån penge som 18-årig Billige lån Lån penge nu Bil lån Lån penge online Quick lån Privat lån Bolig lån Blancolån Lån penge med NemID Hurtig lån til unge Hurtig lån uden renter Vivus lån

Annuitetslån

Ved et annuitetslån betales der fast et fastlagt afdragsbeløb på hver dato, pr. termin. Beløbet dækker både renter og afdrag på gælden. I starten vil størstedelen af afbetalingen være omkostninger på renter, men en stadigt større del af beløbet vil med tiden blive afdrag på dit lån, samtidig vil andre eventuelle omkostninger også blive dækket i forbindelse med dit afdrag på dit stående lån.

Tag et annuitetslån med fast afbetaling

Det faste beløb (ydelse) Betales hver måned, og kan ikke ændre sig, derved for du et stærkt billede og grundlag for din afbetaling. Du for altså ved et annuitetslån samlet renter og afdrag på selve lånet, hvilket for dig som låntager giver en lånesikkerhed, da du ikke vil blive overrasket af lign. omkostninger. En ulempe ved et annuitetslån er at der ikke er mulighed for rentefald, så rentefoden er fastsat inden du låner.

At vælge faste afbetalinger gør det langt lettere for dig at holde styr på dine afbetalinger, hvilket gør planlægningen af dit privatbuget mere overskueligt. Derfor anbefaler laankontanter også at man optager sådan et lån i banken, hvis man har behov for at låne penge.

Annuitetslån

Hvem udlåner annuitetslån og hvordan beregner man det?

Størstedelen af de kredit udbydere der tilbyder annuitetslån er banker, finansieringsselskaber og realkreditinstitutter. At ydelsen som fastlægges er fast er blot en fordel for låntageren når der evt. skal lægges et budget som vi anbefaler kraftigt at man gør. Heraf kan vores amortisationstabel være særdeles god at benytte for at se sine afbetalinger på lånet og derved lægge det budget der passer herefter.

Vi anbefaler at man kontakter sin bank for at høre, hvilket muligheder der er for at få et fornuftigt lån enten som annuitetslån eller som serielån. Serielån kan der læses mere om nedenfor og hvordan du beregner afbetalingen. Vi anbefaler stort set altid, at man vælger at kontakte banken først inden at man begynder at godkende lån fra nettet. Ikke fordi at det nødvendigvis er en dårlig idé, men der kan være mange penge at spare og især hvis man vælger at optage et større lån en blot et par tusinde kroner.

Alternativt kan et serielån vælges

Der kan man alternativ til annuitetslånet vælges et serielån hvor der på hver enkelt terminsdato betales det fastlagte afdrag plus de renter der er tilknyttet til restgælden. Derfor vil beløbet være faldende fra hvert termin til termin. Derved at afbetalingen størst i starten hvorefter beløbet falder efterhånden som der afdrages på gælden.

Formler til beregning af serielån

ydelse

hovedstol

terminer