Amortisationstabel - beregn dit hurtig lån

Via overstående amortisationstabel har du mulighed for, at indtaste dine oplysninger og få en oversigt over din afbetalinger på dit hurtig lån. Den beregner din afbetaling hurtigt og du får det nødvendige overblik til at skabe dig en forståelse af hvor dyrt eller billigt det er at låne hos den pågældende låneudbyder. Du kan også bruge beregneren til at finde ud af hvor stort beløb du ud fra din egen økonomiske situationen kan tillade dig at låne få at kunne afdrage retmæssigt på lånet og ikke komme i klemme ved manglende betalinger og unødvendige udgifter. Du kan prøve at lege med beregneren og sammenligne de forskellige små låne tilbud Hos nogle udbydere skal du ansøge om et lån før, at du får den endelige ÅOP angivet. Det er helt uforpligtende at ansøge disse steder så længe, at du ikke godkender slutligt med NemID. Når du har ansøgt får du ofte svar med det samme. Får du godkendelse kan du vælge at enytte dig af tilbudet eller ansøge andre og se hvor du kan få det billigste lån.

Amortisationstabel i Excel - Download her

Download amortisationstabel i Excel gratis

Lav et privatbudget når du låner penge

Når man skal til at låne penge er det vigtigt at man først og fremmest vurderer om man i virkeligheden har brug for at låne eller om det kan vente for mange lån kan ende med at blive rigtig dyre og hos laankontanter har vi igennem mange år set en del i sæt unge have besvær med at betale deres gæld tilbage. Når man låner skal man først om fremmest altid finde sit rådighedsbeløb, hvilket i en låne situation altid skal være højere end selve sin afbetaling. Det er især en god idé at have lidt ekstra at løbe på, hvis der eventuelt kommer uforudsete udgifter op samtidig med, at man betaler at på lånet.

Hvis der er mulighed for, at have et ekstra rådighedsbeløb til rådghed når alle dine afbetalinger betalt er det naturligvis værd at foretrække. Der kan ske uforudsete udgifter løbende og her er der desværre mange som falder ned i et hul hvor det kan være nærmest umuligt eller sværre at få betalt sit lån af igen. Derfor bør man som altid sikre sig på den bedst mulige måde så man ikke havner i økonomisk ufører og ikke har mulighed for at nyde livet samtidig med, at man har en gæld. Det hele ska være overskueligt og der kan være perioder hvor du må leve på en sten, men alt sammen er noget man kommer over igen på et tidspunkt, hvis man blot sørger for at planlægge sig ud af situationen. Vi har alle set udsendelserne luksusfælden hvor personer ikke har overblik over deres økonomi og deres gæld. Det er ikke svært at finde overblik, men det kan være svært at tage sig sammen til at kigge ned i sagerne. Det kræver blot at alle regninger visualiseres og der tages et skridt ad gangen. Har man stadigvæk problemer kan det være en idé at få hjælp af en økonomirådgiver der kan hjælpe. Nogen gange kan det også betale sig at kontakte banken og høre om de vil samle ens gæld til et lån og hjælpe med at komme ud af klemmen.

Når du skal lave et privatbudget kan du blandt andet inddrage følgende oplysninger i dine beregninger så du får det mest sigende resultat.

Indtægter

 1. Indkomst efter SKAT
 2. Feriepenge
 3. Nuværende opsparing
 4. Gavepenge

Udgifter

 1. Boligudgift + varme + el
 2. Mad og drikke
 3. Internet + mobil + TV
 4. Transport og billetomkostninger
 5. Tilsidesætning til opsparing
 6. A-kasse + fagforening
 7. Andre måedlige kontingenter

Sparetips hvis du mangler lidt ekstra penge

Der er utroligt mange muligheder for at spare penge i privaten og det starter igen med at visualisere sine udgifter og tage et skridt ad gangen. Første skridt er naturligvis at kigge på sine faste udgifter som f.eks. kunne være husleje, kontingenter, mobilabonnement, tv, internet og forsikring. Her kan der ofte være penge, at spare og der findes ligeledes mange forskellige tjenester på nettet som hjælper med at sammenligne priser på de forskellige tind. Du kan prøve at sætte dig ned og søge de forskellige kategorier igennem på nettet og se om du ikke kan finde et tilbud som er langt billigere end du du har på nuværende tidspunkt.

Andre udgifter som er værd at kigge nærmere på kan blandt andet være forbrugsvaner. Har du tendens til at bruge for mange penge på mad eller tøj? Så kan det måske overvejes at stoppe med det, eller blot at skærre ned på disse vaner. Har man virkelig brug for at spare penge på f.eks. mad kan man faktisk godt leve for få tusinde kroner om måneden selvom man blot er flere i husstanden. Det kan til tider være hårdt, men fortjenesten er stor og man kan begynde at overveje at fortsætte på den måde og lave en opsparing.

På denne måde sammen med amortisationsberegneren kan du planlægge dig ud af din gæld og blive gældsfri hurtigere end du måske hidtil har kunne. Er din gæld så stor at det nærmest synes umuligt at komme af med den, kan du være nødsaget til evt. at flytte i billigere bolig, sælge bilen og andre værdier. Måske kan du tage flere timer på jobbet eller få et deltidsjob ved siden af fuldtidsjobbet. Det hele kan virke uoverskueligt, men det er en vigtig del af det at blive gældsfri at tage tyren ved hornene. Første skridt, hvis der er tale om flere kreditorer som du skyklder penge er, at kontakte de pågældende kreditselskabet og få rentestop. Mange selskaber vil gerne stoppe renterne og lade dig komme ud af gælden så du ikke står med en helt umulig opgave hvor dine sparede penge og deslige blot dækker renterne og ikke selve gælden.

Samlelån

Du kan evt. også prøve at få et tilbud om at samle dine lån ét sted med et såkaldt samlelån. Sådan et lån kan optages i banken eller hos andre udbydere som herefter vil betale gælden ud til alle dine kreditorer hvorefter du kun så at sige har én kreditor sam du skylder penge. Du kan igen nemt planlægge din afbetaling via vores amortisationsplan. Det kan være svært at få sådan en aftale igennem hvis du i forvejen har problemer med at betale dine kreditorer og henvender sig mest til folk der blot vil have samlet sine afdrag et sted i stedet for mange, men stadigvæk har råd til at betale af på gælden.

Se evt. denne side om at blive gældsfri

Sørg for at undersøge dine muligheder for at få RENTESTOP, hvis gælden er løbet ud på et sidespor hvor det tyder på, at det næsten er umuligt for dig, at få afbetalt gælden igen! Mange låneudbydere vil gerne hjælpe dig med, at få lånet afbetalt igen så tøv ikke med at kontakte selskabet når det ser sort ud. Forhør dig også i banknen om de vil hjælpe med at overtage lånet til en billigere rente, hvis rentestop ikke er muligt.

En anden for samlelån er at samle lånet blandt to personer. Sådan et lån kan blive langt billigere end hvis du optager lånet alene. Du får også oftest mulighed for at få et større lånebeløb til rådighed. De er vigtigt at man ved disse lån bruger sin tid på at planlægge lånet og afbetlaingen grundigt da der eller ofte ved sådanne typer lån opstår konfliket ved manglende betalinger fra sin partner man har lånt penge sammen med. Vi anbefaler derfor især ved denne type lån, at man grundigt for sat alle sine lånoplysninger ind i overstående amortisationstabel så man får det helt præcisse overblik over hvordan ens betalinger skal lægge hvert termin.

Amortisationstabel - viodeguide

Nedenfor har vi samlet 3 unikke videoer fra Caja som viser hvordan man laver en amortisationstabel i Excel så man kan blive bedre til, at beregne sin afbetaling på sit forbrugslån. Hun vil undervejs i disse videoer beskrive, hvordan hun opbygger tabellerne og du kan ligeledes følge med og lave din helt egen amortisationsberegner. Det er dog også muligt, at dowloade regnearket så du har det liggende på din computer. Under vores guide til tilbagebetaling af lån kan du også se vores amortisationsudregner som direkte her på hjemmesiden kan vise hvordan dine afbetalinger på lånet kommer til, at se ud. Det er vigtigt, at du har alle oplysninger med så som: lånebeløb, terminer og rentesats. Husk at gebyrer og andre omkostninger ved lånet ikke er regnet med i afbetalingsoversigten, hvis du f.eks. misligeholder din del af låneaftalen og f.eks. forlænger eller springer betalinger over. Har du spørgsmål til din lånafbetaling anbefaler vi, at du kontakter din pågældende låneudbyder for, at få det mest korrekte svar. Vi kan dog også sagtens hjælpe og gør det meget gerne hvis du har spørgsmål. Vores kontaktoplysninger finder du under vores menupunkt kontakt.

Afbetaling af lån med amortisationsplan

Vi anbefaler også at du ser nærmere på overstående amortisationstabel så du nemmere får et overblik over de afbetalinger der kommer til at lægge når du optager og skal afdrage på dit lån. Tabellen er overskuelig og du kan nemt finde ud af hvor meget du skal betale hver måned og hvordan dine afbetlainger ligger. Samtidig kan du se hvor langt du er i forløbet med lånet efter en given periode. Du skal blot indtaste ganske få oplysninger om dit lån for at se resultatet. Det omfatter kun at du ved hvor meget du vil låne og hvor lang tid du ønsker at låne pengene over. Samtidig skal du vide den endelige ÅOP som opgives af låneudbyderen efter, at du har ansøgt om et lån. Det er ufrpligtende at ansøge om et lån hos mange af de selskaber vi har listet på vores hjemmeside og du skal derfor ikke holde igen med at ansøge et par stykker. Den endelige ÅOP som nemlig være individuel fra person til person og her kan der være mange penge at spare, hvis man vælger et længervarende lån.

Der findes også mange udbydere som der kan forhandles med og du kan derfor også prøve at kontakte et par stykker af disse telefonisk, men det er ofte kun de større kreditinstitutter der kan forhandles med, mens de mindre udbydere af hurtig lån står fast ved deres tilbud. Vi anbefaler dog altid at man prøver at ansøge flere og kigge sig grundigt om hos de forskellige udbydere på markedet så man kan finde det lån der er billigst og har de mest fornuftige vilkår undervjes i hele låneprocessen. Alt andet lige er alle udbydere på laankontanter.dk udvalgt og vi står inde for alle faste tilbud som tilbydes af de forskellige selskaber.

Beregn de forskellige ÅOP'er når du ansøger om lån

I dag kan det sagtens betale sig at sammenligne de forskellige renter og årlige omkostninger i procent som tilfalder det lån som man ønsker at optage online i dag. Derfor kan de være en ret god idé at ansøge flere udbydere på én og samme gang, hvorefter det er nemt og hurtigt at sammenligne de renter der tilfalder de individuelle låneaftaler der sendes til dig efter du har fået godkendels.

Her efter er det rigtig nemt at sammenlinge og vælge blandt de billigste låntilbud. Måden du godkender et lån på er blot ved at underskrive aftalen via post, eller med NemID som kan gøres online, hvorefter pengene ofte vil blive sat til overførsel med det samme.

Hvis du ikke ønsker at godkende nogen af de tilbud som du har fået tilsendt fra de udbydere du har ansøgt kan du sagtens blot se bort eller sige pænt nej tak til disse og du har derfor ikke bundet dig til en endelig aftale med selskaberne. Derfor anbefaler vi altid at man ansøger et par stykker hvis man især er på udkig efter et lån på over 25.000 kroner. Her kan der være ret store besparelser at hente i dag selvom priserne ofte er blevet presset længere ned end de var for blot et par år siden.